Belofte ‘Jouw ontdekkingstocht maken we samen’

‘Jouw ontdekkingstocht maken we samen’

Deze belofte hoort niet voor niets bij onze naam  ‘Basisschool de Welp’, ons logo, ons team en onze visie op het kind en op onderwijs. Gedurende acht jaar maken de kinderen bij ons op school een ontdekkingstocht waar wij als team getuige van mogen zijn.

JOUW ontdekkingstocht maken we samen’:
Op Oecumenische Basisschool de Welp vinden we het belangrijk te kijken naar ieder kind op zich. Elk kind is uniek en wij vinden het belangrijk tegemoet te komen aan de behoeften van onze leerlingen. Door de nadruk op het woord ‘JOUW’ te leggen, onderstrepen we ook het feit dat we eigenaarschap essentieel vinden. Wij willen kinderen bewust maken van het feit dat het op school gaat om hun eigen (leer)proces en hun eigen verantwoordelijkheid.

‘Jouw ONTDEKKINGSTOCHT maken we samen’:
Wij vinden het belangrijk kinderen te laten ontdekken wie ze zelf zijn, wat hun passies zijn, wat hun kwaliteiten en talenten zijn en welke uitdagingen er zijn en hoe daarmee om te gaan. Dat vraagt om (zelf)reflectie, zelfverantwoordelijkheid en eigenaarschap ten aanzien van het eigen leerproces. Het team van onze school begeleidt de kinderen bij dit fascinerende proces.

‘Jouw ontdekkingstocht maken we SAMEN‘:
We vinden het belangrijk dat kinderen leren om samen te werken; samen weet je immers meer dan alleen, samenwerken kan voor verrassende uitkomsten zorgen en bovendien neemt samenwerken een belangrijke plek in, in onze maatschappij. Daarnaast slaat het woord ‘SAMEN‘ op de betrokkenheid en de begeleiding van het team van onze school. Onze leerkrachten begeleiden, coachen, motiveren en enthousiasmeren de kinderen en monitoren het (leer)proces van de leerlingen.