Hoera naar school!

Uw kind is bijna 4 jaar!
Een bijzondere periode is aangebroken, zowel voor u als ouders als voor uw kind. Uw kind gaat bijna naar school!
Als u onze school heeft uitgekozen voor uw kind, is het belangrijk dat u uw kind bij ons aanmeldt. Dit kan door middel van een intakegesprek bij ons op school. Als we wederzijds van mening zijn dat onze school een goede plek is voor uw kind en wij als school kunnen voorzien in de (onderwijs)behoeften van uw kind, dan kunnen we tot inschrijving overgaan. Dit kan door het inschrijfformulier in te vullen dat verkrijgbaar is bij ons op school.
We hebben ook een kopie nodig van een document waar het Burgerservicenummer (BSN) van uw kind op staat. Dit kan een kopie van een identiteitsbewijs of zorgpas zijn.
Na de inschrijving ontvangt u van ons een bevestiging. Een van de leerkrachten van groep 1 neemt minimaal vier weken voor de 4de verjaardag van uw kind telefonisch contact met u op. Zij maakt een afspraak voor een huisbezoek en plant eventueel ‘wenmomenten’ alvast met u in. Er worden meestal 5 wenmomenten ingepland. Het huisbezoek is het uitgelezen moment om te vertellen over uw kind en om informatie te ontvangen van onze leerkracht. Natuurlijk heeft de leerkracht ook aandacht voor uw kind.

Op het moment dat uw kind de wenmomenten heeft meegemaakt en echt naar school gaat, is een aantal dingen belangrijk:
Schooltas
Geef uw kind een schooltas (rugtas), voorzien van naam, mee met iets te eten en te drinken voor de kleine pauze. Fruit is lekker en gezond! Voor tussen de middag heeft uw kind een lunchpakket nodig met een theedoek (om de tafel te dekken).
Indien uw kind nog weleens een ongelukje heeft, is het fijn om uw kind schoon ondergoed, schone sokken en een schone broek mee te geven.

Gymschoenen
Geef uw kind de eerste dag al gymschoenen mee, voorzien van naam. Deze worden bij ons op school bewaard.

Kleding
Doe uw kind kleding aan die het zelf makkelijk kan aan- en uittrekken. Op die manier worden ongelukjes zoveel mogelijk voorkomen en dat is voor uw kind wel zo prettig.

‘Voorzien van naam’
We willen u vragen om tassen, jassen, schoeisel, drinkbekers, bakjes en broodtrommels te voorzien van naam. Dit voorkomt het kwijtraken van spullen en bovendien is het makkelijk bij het uitdelen ervan.

Foto’s
Vergeet uw fototoestel niet mee te nemen naar deze eerste dag. Het is toch weer een mijlpaal in het leven van uw kind en dat vraagt natuurlijk om een fotomoment.

Afscheid nemen
Maak het moment van afscheid niet te lang! Nadat u bijvoorbeeld samen een boek hebt gelezen of een spelletje hebt gedaan, kan uw kind de juf een hand geven en/of op zijn stoel gaan zitten. Neem op dat moment duidelijk afscheid. Voor veel kinderen is het prettig om dit moment voorbereid te zijn. U kunt thuis vertellen hoe dit moment zal verlopen wat het kind van u kan verwachten. (‘Mama/papa geeft je dan een kus en een knuffel, gaat naar huis en komt je weer ophalen om….’).
Sommige kinderen hebben veel moeite met het afscheid nemen maar vaak zien we dat kinderen snel weer bijkomen nadat ouders weggaan. Vraag de leerkracht gerust om hulp bij het afscheid nemen als u dat wenst.

Papa! Mama!
Na zo’n spannende dag is er maar één gezicht dat uw kind wil zien! Mama of papa, natuurlijk. Sta liever 10 minuten te vroeg voor de deur (hopelijk regent het niet) dan één minuut te laat. Die ene minuut is heel belangrijk voor uw kind.

Uiteraard begrijpen we dat zo’n eerste schooldag ook voor u als ouder een spannend moment is. U mag altijd bellen om te vragen hoe het gaat.